Weer in Bilbao

Het weer van Bilbao

Het Baskische Bilbao ligt in het noordwesten van Spanje, aan de rivier de Nervión en de Atlantische Oceaan. Het klimaat dat in Bilbao heerst, zorgt ervoor dat je de stad het hele jaar door kunt bezoeken. Het weer van Bilbao is vergelijkbaar met dat van Nederland: milde temperaturen en relatief veel neerslag. De zee en de westenwind hebben het hele jaar door een invloed op de weersverwachting in Bilbao. Alhoewel de bestemming vrijwel geen uitschieters rapporteert, is het handig om tijdens je verblijf in de stad het weerbericht van Bilbao in de gaten te houden.

Het klimaat van Bilbao en de beste reistijd

In tegenstelling tot de meeste andere Spaanse plaatsen is het klimaat in Bilbao en omgeving niet mediterraan.Bilbao heeft een gematigd zeeklimaat. Het weer in Bilbao is het hele jaar door zacht. De zomers hebben aangename temperaturen en de winters zijn mild en een stukje warmer dan bij ons. De nabijheid van de Cantabrische Zee zorgt ervoor dat je gedurende de helft van alle dagen van het jaar neerslag voorspeld ziet in het weerbericht voor Bilbao.

Neerslag

De neerslag die in Bilbao valt, maakt de stad anderhalf keer zo nat als de gemiddelde Nederlandse stad. Baskenland is vanwege zijn ligging gevoelig voor regenbuien. Het regenachtige weer in Bilbao en omstreken maakt dit echter wel de groenste omgeving van het land. Regenbuien blijven door de omringende bergen vaak wat langer hangen. De lente en de herfst zijn de natste periodes, alhoewel je dan wel kunt rekenen op aangename temperaturen. Juli is de droogste maand.

De weersverwachting van Bilbao per maand

Alhoewel de weersvoorspelling vaak regen toont, is Bilbao wel een relatief zonnige bestemming. De temperatuur van Bilbao ligt vooral in de wintermaanden hoger dan bij ons. Ook hiervoor zijn de bergen verantwoordelijk. In juni, juli, augustus en september kun je rekenen op temperaturen van ruim boven de 20 graden (respectievelijk 22, 25, 24 en 24 graden). In oktober toont de weersverwachting van Bilbao nog 20 graden, om in november naar 15 graden te dalen. December, januari en februari zijn de koudste maanden. In maart en april ligt de temperatuur rond de 15 graden.

De beste periode om Bilbao te bezoeken

Vanwege het milde klimaat van Bilbao kun je de stad het hele jaar door bezoeken. April tot en met oktober gelden als de beste maanden voor een citytrip naar de grootste stad van Baskenland. Wil je een wat zonzekerdere vakantie, boek je trip dan in de zomer. Dan zijn de temperaturen het hoogst en kun je rekenen op de meeste zonuren per dag. Houd voorafgaand aan je vertrek natuurlijk wel de 14 daagse weersverwachting in de gaten om zeker van je zaken te zijn.

Check het weerbericht van Bilbao

Zoals gezegd is het, ondanks het feit dat er weinig weersextremen op deze bestemming voorkomen, handig om het weerbericht van Bilbao voor de komende 14 dagen in de gaten te houden. Zo weet je zeker welke kleding je moet inpakken en hoe je je dagen kunt indelen. Een betrouwbare weersverwachting voor Bilbao vind je op bijvoorbeeld Weeronline, Weerplaza of Buienradar.

Handige tips & blog

fietsen in bilbao

Streetart in Bilbao

Je moet er even naar zoeken, maar wanneer je de juiste plekjes hebt gevonden zul je je ogen uitkijken; streetart in Bilbao. Straatkunst en graffiti zijn namelij...

weer in bilbao

Spaans leren in Bilbao

Bilbao is buiten een top bestemming voor cultuur en kunstliefhebbers, Bourgondiërs en natuuraanbidders ook nog eens een geweldige stad om een woordje Spaans te...