Vliegveld van Bilbao

Aeropuerto de Bilbao, toegangspoort tot Baskenland

Bilbao is de hoofdstad van Biskaje en de grootste stad van Baskenland. Hierdoor is het vliegveld van Bilbao ook de grootste van de omgeving. Aeropuerto de Bilbao, dat IATA-code BIO heeft, ligt 13 kilometer ten noorden van de stad. Op Airport Bilbao landen ook reizigers met een andere eindbestemming binnen Baskenland. Vaak is dit San Sebastian. De luchthaven van Bilbao wordt voor het grootste deel gebruikt voor binnenlandse vluchten, maar is ook een belangrijk vliegveld voor diverse internationale maatschappijen. Het moderne vliegveld –in de vorm van een duif- past bij het karakter van de stad.

Nationale en internationale vluchten landne op het gemoderniseerde Airport Bilbao

Airport Bilbao is ongeveer twintig jaar geleden flink vernieuwd. Het gemoderniseerde vliegveld van Bilbao werd ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava en heeft de vorm van een vliegende duif. Het twee verdiepingen tellende vliegveld van Bilbao heeft zijn vertrekhal op de tweede verdieping. Hiervan wordt zowel door binnenlandse als internationale vliegmaatschappijen gebruik gemaakt. De onderste verdieping is bedoeld voor de passagiers die op de luchthaven van Bilbao aankomen. Er is een ruime ontvangsthal aanwezig. Het overzichtelijke vliegveld is middels verschillende vervoersmiddelen van diverse kanten goed te bereiken.

Vanuit Nederland naar het vliegveld van Bilbao

Om en nabij de 25 vliegmaatschappijen vliegen van en naar Aeropuerto de Bilbao. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks vliegen naar deze Noord-Spaanse bestemming. Vanaf Amsterdam reis je in iets meer dan twee uur met KLM, Vueling of Iberia. Vanaf Rotterdam vertrek je rechtstreeks met Transavia. Wil je je reis naar de luchthaven van Bilbao in Eindhoven starten, dan krijg je te maken met een tussenstop in Amsterdam. Een alternatief is om vanaf Eindhoven met Transavia naar Palma de Mallorca te reizen en daarna de reis naar Bilbao voort te zetten met Vueling.

Vervoer tussen het vliegveld en de stad

Wanneer je op Airport Bilbao bent aangekomen en geen auto hebt gehuurd, zijn er verschillende opties om naar het centrum te reizen. Drie keer per uur vertrekt bus nummer A3247 naar de stad. De rit duurt bijna een half uur en een kaartje kost slechts drie euro. De taxi is een alternatief en vooral handig wanneer je veel bagage hebt of met kleine kinderen de stad bezoekt. Een taxirit van Aeropuerto de Bilbao naar het centrum duurt een kwartier en kost gemiddeld 25 euro. Een goedkope en betrouwbare taxi reserveer je vooraf via TaxiTender.

Faciliteiten op de luchthaven van Bilbao

Op het vliegveld van Bilbao hoef je je niet te vervelen. Je doodt de wachttijd door een bezoek aan de vele winkels die er aanwezig zijn. Zowel op het gebied van kleding als boeken, electronica, drank en lokale producten is er een ruim aanbod. In de dutyfree shop kun je producten tegen aantrekkelijke prijzen kopen. Behalve een grote variëteit aan winkels zijn er ook genoeg cafés en restaurants om uit te kiezen. Het vervelende wachten lijkt zo een stuk korter te duren. Voor een budget maaltijd begeef je je naar Pans & Co.

Handige tips & blog

fietsen in bilbao

Streetart in Bilbao

Je moet er even naar zoeken, maar wanneer je de juiste plekjes hebt gevonden zul je je ogen uitkijken; streetart in Bilbao. Straatkunst en graffiti zijn namelij...

weer in bilbao

Spaans leren in Bilbao

Bilbao is buiten een top bestemming voor cultuur en kunstliefhebbers, Bourgondiërs en natuuraanbidders ook nog eens een geweldige stad om een woordje Spaans te...