Vakantie vieren in Bilbao

De verrassende veelzijdigheid van een vakantie in Bilbao

Reizen naar Bilbao waren tot enkele jaren geleden nog niet populair. Sinds de facelift van de stad behoort een vakantie in Bilbao onder Nederlandse toeristen nu steevast tot de top tien van de Spaanse stedentripbestemmingen. Plan je naar Bilbao een reis, maak je dan op voor een verblijf vol cultuur, kunst en gastronomie. En dat ook nog eens in een gezellige omgeving waar alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Ook kun je met een vakantie naar Bilbao en omgeving een stedentrip combineren met een verblijf in de natuur of aan het strand.

Manieren van reizen naar Bilbao

Voor een vakantie in Bilbao kun je gebruikmaken van verschillende vervoermiddelen. De meeste vakantiegangers maken gebruik van de auto. Kies je ervoor om per auto te reizen naar Bilbao, dan leg je een route van ongeveer 1400 kilometer af. De reistijd bedraagt zonder tussenstops 14 uur. Boek je naar Bilbao een reis, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen per vliegtuig te vertrekken. Een vlucht vanuit Nederland duurt twee uur. Naast het zelf regelen van je vakantie in Bilbao kun je dit ook door een reisorganisatie als De Jong Intra, TUI of Vakantiediscounter laten doen.

De beste periode om naar Bilbao op reis te gaan

Boek je naar Bilbao je reis, dan vertrek je over een tijdje naar een prachtige omgeving met ongeveer hetzelfde klimaat als dat er in Nederland heerst. Het gematigde zeeklimaat zorgt ervoor dat er gedurende het hele jaar neerslag kan vallen in de stad. De temperaturen zijn echter aangenaam. Juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden voor het reizen naar Bilbao. De temperaturen zijn dan het hoogst en ook valt er de minste neerslag. Juli en augustus zijn drukke maanden, de Spanjaarden vieren dan namelijk zelf ook vakantie.

Dé bezienswaardigheden van de stad

Het compacte Bilbao heeft een flink aantal bezienswaardigheden, waarvan het grootste gedeelte zich in het Casco Viejo –het historische centrum- bevindt. Tijdens je vakantie in Bilbao hoef je dus geen gebruik te maken van het openbaar vervoer. In Casco Viejo tref je onder andere Plaza Nueva, Mercado de la Ribera en Teatro Arriaga. Volg je de Nervión die zich al kronkelend een weg baant door de stad, dan kom je er een groot aantal van tegen. Wie naar Bilbao een reis plant, kan deze pas compleet noemen als hij het Guggenheim Museum heeft bezocht.

Op vakantie in Bilbao en omgeving

Je hoeft je in Noord-Spanje niet tot de grootste stad van Baskenland te beperken. Zo kun je je vakantie in Bilbao ook met San Sebastian combineren, of voor een grotere rondreis kiezen. Tijdens een vakantie in Bilbao en omgeving zal je jezelf verbazen over de ruige, groene natuur. De uitlopers van de Pyreneeën, de wijngaarden en de charmante dorpjes dragen er allemaal hun steentje aan bij. Tijdens een vakantie in Bilbao en omgeving heb je ook meer dan genoeg gelegenheid om de robuuste kustlijn te verkennen. Geen gebied om te zonnebaden, wel om uit te waaien!

Handige tips & blog

fietsen in bilbao

Streetart in Bilbao

Je moet er even naar zoeken, maar wanneer je de juiste plekjes hebt gevonden zul je je ogen uitkijken; streetart in Bilbao. Straatkunst en graffiti zijn namelij...

weer in bilbao

Spaans leren in Bilbao

Bilbao is buiten een top bestemming voor cultuur en kunstliefhebbers, Bourgondiërs en natuuraanbidders ook nog eens een geweldige stad om een woordje Spaans te...