Uitgaan in Bilbao

In Bilbao uitgaan: gezellig en veelzijdig

Bilbao is een stad die bol staat van kunst, cultuur en lekker eten, maar ook het uitgaan in Bilbao hoeft nergens voor onder te doen. De stad telt een ruime hoeveelheid bars, clubs en discotheken en weet zo elke inwoner én bezoeker te bedienen. Schuif aan in een pintxos bar, drink een wijntje aan de rivier of strijk in Bilbao neer in een van de pubs. Er is zelfs een Irish pub in Bilbao!

De leukste wijken voor het uitgaan in Bilbao

Uitgaan in Bilbao doe je vooral in de historische binnenstad Casco Viejo en in de wijk Indautxu. In Bilbao uitgaan in traditionele gelegenheden doe je vooral in het centrum, terwijl je in Indautxu vooral veel moderne zaken en een flink aantal trendy nachtclubs treft. Binnen Casco Viejo geldt de straat Calle del Musico Ledesma volgens de locals als dé plek voor het uitgaan in Bilbao. Het knusse kroegje Peso Neto (San Frantzisko Kalea 1) en cocktailbar Pacifico (Alameda Recalde 52) zijn ook aanraders.

Wat zijn in Bilbao de beste pubs?

In Bilbao is er aan pubs geen gebrek. In een pub ligt de focus op bier en kunnen er in plaats van alleen hapjes ook hele maaltijden worden geserveerd. Een van de in Bilbao aanwezige beste pubs is Askao Berri: modern, betaalbaar en een flinke lijst aan diverse dranksoorten. Ook het gezellige Muga is in Bilbao wat betreft uitgaan een must voor wie op zoek is naar een knusse, ongedwongen sfeer.

De leukste Irish pub van Bilbao

Natuurlijk is er ook een Irish pub in Bilbao aanwezig. Bij Molly Malone ervaar je Ierse gezelligheid in een Spaanse stad. Molly Malone is een Irish pub in Bilbao die werd opgericht door een van de eerste Ieren in de stad. Inmiddels is de pub uitgegroeid tot een bekende uitgaansgelegenheid en staat hij bekend als een ideaal ontmoetingspunt voor locals en toeristen.

Handige tips & blog

fietsen in bilbao

Streetart in Bilbao

Je moet er even naar zoeken, maar wanneer je de juiste plekjes hebt gevonden zul je je ogen uitkijken; streetart in Bilbao. Straatkunst en graffiti zijn namelij...

weer in bilbao

Spaans leren in Bilbao

Bilbao is buiten een top bestemming voor cultuur en kunstliefhebbers, Bourgondiërs en natuuraanbidders ook nog eens een geweldige stad om een woordje Spaans te...