Stedentrip naar Bilbao

Op citytrip naar Bilbao: een harmonische stad vol scherpe contrasten

Een stedentrip naar Bilbao brengt je naar de grootste stad van Baskenland, in Noord-Spanje. Omringd door groene heuvels en grenzend aan de oevers van de Nervión vind je een stad met een middeleeuwse kern en daarbuiten juist hypermoderne architectuur. Wil je naar Bilbao en boek je een stedentrip in de aanbieding, dan kun je dus rekenen op een verblijf vol afwisseling. Van moderne kunst tot gotische kathedralen en van pintxos bars tot operavoorstellingen in een neoklassiek theater. Genoeg tijd? Bezoek tijdens je stedentrip dan Bilbao en San Sebastian.

Op naar Bilbao: deze stedentrip is een aanbieding met alleen maar hoogtepunten

Tijdens een stedentrip in Bilbao bezoek je dus zowel moderne als historische bezienswaardigheden. Die laatste zijn geconcentreerd in Casco Viejo, de middeleeuwse binnenstad van Bilbao. Tijdens een citytrip in Bilbao hoef je maar weinig kilometers af te leggen: de meeste hoogtepunten bevinden zich op loopafstand van elkaar. Aan de linkerkant van de oever van de Nervión bevinden zich de meeste moderne bezienswaardigheden die je tijdens een stedentrip in Bilbao kunt bezoeken. Het hoogtepunt is natuurlijk het Guggenheim Museum. De rivier vormt een prima natuurlijke wandelroute langs vele bezienswaardigheden.

Populaire reisorganisaties voor een stedentrip naar Bilbao


Waarom een stedentrip naar Bilbao een echte must voor foodies is

Net zo onlosmakelijk als dat het Guggenheim Museum met de stad is verbonden, zijn de pintxos dat ook. De Baskische versie van tapas maken een citytrip naar Bilbao een geliefde reis onder lekkerbekken. Vooral in de Zeven Straten van Casco Viejo worden authentieke pintxos geserveerd waar je je vingers bij aflikt. Ook het vlak daarnaast gelegen Plaza Nueva telt maar liefst 25 pintxoszaken. Wil je naar Bilbao op stedentrip en vind je een aanbieding bij een van de bekende reisorganisaties? Proef er zoveel mogelijk van deze op broodjes geserveerde tapas!

Winkelen in de grootste stad van Baskenland

Wil je op Bilbao naar stedentrip en vind je een mooie aanbieding bij een reisorganisatie als TUI of De Jong Intra? Zorg er dan voor dat je genoeg bagageruimte hebt, want de winkels in deze Baskische stad lonken. Het bijkomende voordeel is dat ze ook nog eens een stuk goedkoper zijn dan in Nederland. Een uitgebreid winkelaanbod vind je zowel in Casco Viejo als in Bilbao Centro, het ‘nieuwe’ gedeelte van het centrum aan de linkerkant van de rivier, tegenover Casco Viejo. Moderne en bekende ketens wisselen kleine boetiekjes af, wat een interessant geheel oplevert.

Combineer in één stedentrip Bilbao en San Sebastian

Wil je op citytrip naar Bilbao, dan kun je per vliegtuig of auto reizen. Een vliegreis duurt vanuit Nederland twee uur. De autorit duurt, zonder tussenstops, 14 uur. Hoeveel dagen je nodig hebt, is afhankelijk van je interesses. Twee volle dagen zijn echter aanbevolen. Een van de beste tips voor reizigers die voldoende tijd hebben, is tijdens deze stedentrip Bilbao en San Sebastian met elkaar te combineren. De afstand tussen de twee steden bedraagt 100 kilometer. Combineer je in deze stedentrip Bilbao en San Sebastian, dan krijg je een nog volledigere indruk van Baskenland.

Handige tips & blog

fietsen in bilbao

Streetart in Bilbao

Je moet er even naar zoeken, maar wanneer je de juiste plekjes hebt gevonden zul je je ogen uitkijken; streetart in Bilbao. Straatkunst en graffiti zijn namelij...

weer in bilbao

Spaans leren in Bilbao

Bilbao is buiten een top bestemming voor cultuur en kunstliefhebbers, Bourgondiërs en natuuraanbidders ook nog eens een geweldige stad om een woordje Spaans te...