Spaans leren in Bilbao

spanje

Bilbao is buiten een top bestemming voor cultuur en kunstliefhebbers, Bourgondiërs en natuuraanbidders ook nog eens een geweldige stad om een woordje Spaans te leren spreken. De stad zit vol met talenscholen, die elk hun eigen manier van lesgeven hebben. Stuk voor stuk zijn ze super gezellig en heerst er een goede ambiance. Zou jij wel een gesprek in het Spaans willen kunnen voeren, of juist je Spaanse taal een boost willen geven? Dan zijn de volgende leuke talenscholen misschien wel wat voor jou:

Instituto Hemingway

Instituto Hemingway is een goed aangeschreven Spaanse talenschool, en biedt iedereen die geïnteresseerd is het hele jaar door Spaanse cursussen. Er zijn zelfs mogelijkheden om stage te lopen bij professionele bedrijven of het krijgen van betaalde banen in hotels. Deze school is dus ideaal voor mensen die misschien een langere tijd in Bilbao willen verblijven of er permanent willen gaan wonen. Daarnaast bied Hemingway vele internationale vrijwilligersprogramma’s aan. Alle cursussen worden door Spaanse leraren gegeven, en zijn speciaal ontworpen om jou zo snel mogelijk de Spaanse taal bij te brengen.

De lesgroepen van Hemingway zijn klein en intiem met up-to-date materiaal, en daarnaast worden er ook allerlei leuke culturele en vrijetijdsactiviteiten georganiseerd.  Zie je het niet zitten om iedere dag naar school te gaan? Geen probleem. Er worden ook online Spaanse lessen gegeven die vanuit huis kunnen worden gevolgd via een modern ‘virtueel klaslokaal’.

Adres en contactgegevens:
 C/ Bailén nº 5 – 2º dcha.  |  48003 Bilbao
+34 944 167 901
info@institutohemingway.com

Language School Eide

EIDE is een taalschool die is opgericht in 1976, en sindsdien meer dan 14.000 studenten heeft opgeleid. Talenonderwijs is nog steeds haar belangrijkste activiteit, maar ook wordt er aandacht besteed aan andere gebieden, zoals hospitality management, toerisme en catering. De professionaliteit van Eide is erkend door verschillende instellingen, zoals de ESOL-examens van de University of Cambridge, het Instituto Cervantes, en verschillende nationale Europese organisaties.

Bij Eide wordt veel tijd besteed aan persoonlijke aandacht voor alle buitenlandse studenten, waardoor ze zich meteen op hun gemak voelen en de Spaanse taal zo goed mogelijk kunnen leren. Ook worden ze aangemoedigd zich te mengen met andere Spaanssprekende studenten, zodat ze niet alleen de Spaanse taal leren spreken, maar ook de authentieke Spaanse en Baskische cultuur kunnen leren kennen. Een top combinatie! Het doel van de Spaanstalige cursussen bij Eide is om iedereen te leren communiceren in het Spaans in realistische situaties.

Alle docenten zijn op en top Spaans; ze hebben allemaal een universitair diploma in talen en hebben veel ervaring met het geven van taallessen.

Adres en contactgegevens:
Genaro Oraá 6| 48980 Santurtzi-Bilbao
+34 94 493 70 05
eide@eide.es

Apple Language

Deze talenschool heeft haar hoofdvestiging in Engeland, en biedt een standaardcursus van 20 groepslessen per week aan. De groepen worden samengesteld aan de hand van het taalniveau van de leerlingen, en bestaan uit maximaal tien studenten, maar meestal minder. Hierdoor is er altijd genoeg ruimte voor individuele aandacht maar heerst er ook de gezelligheid van een groepsverband.
Voor studenten die Spaans willen leren om bijvoorbeeld te kunnen gaan werken in Bilbao of andere zakelijke redenen, biedt Apple Language School ook een cursus Zakelijk Spaans aan. Deze cursus bestaat ook uit 20 groepslessen per week.

De school biedt super goede faciliteiten voor haar leerlingen,  zoals gratis draadloos internet, een bibliotheek en een grote filmcollectie. Er is veel ruimte binnen de school om naast de groepslessen individueel te studeren, en hier wordt dan ook veel gebruik van gemaakt. Op deze manier komen studenten van verschillende groepen ook nog eens met elkaar in contact. Super gezellig!

Adres en contactgegevens:
San Francisco/Las Cortes, Bilbao
01509 211 612
info@applelanguages.com

ELE de Bilbao

Dit is een nog jonge, en kleinschalige organisatie die zich helemaal richt op het leren van Spaans als vreemde taal. De docenten die hier lesgeven hebben veel professionele trainingen gevolgd zijn super  ervaren in taalonderwijs. ELE geloofd in de behoefte aan een professionele, maar knusse en gezellige plek in Bilbao waar effectieve communicatieve technieken kunnen worden ontwikkeld waardoor leerlingen binnen no-time de Spaanse taal kunnen aanleren.

Alle lessen worden volledig in het Spaans gegeven, waardoor je veel sneller in het Spaanse ritme komt en niet in de verleiding zult komen om in je eigen taal gesprekken te voeren. Dat is even lastig in het begin, maar werpt snel zijn vruchten af. ELE streeft naar een actieve deelname van alle studenten, waardoor het leren van de Spaanse taal als leuk en motiverend wordt gezien. De cursussen zijn geschikt voor alle niveaus, en worden zowel individueel als in groepsverband aangeboden.

Adres en contactgegevens:
Islas Canarias, 2, 48015 Bilbao
+34 946 85 75 38
info@eledebilbao.com

LINCE Spanish School

Deze gezellige talenschool in Bilbao bestaat uit een team van op en top professionals.  En zij doen er alles aan om je verblijf in de stad super leuk te maken. Het bestaat uit vier jonge ondernemers, drie Spaanse docenten en een administratief medewerker.  Lekker kleinschalig en persoonlijk dus! LINCE zet zich in om de expertise van leraren zo goed mogelijk te combineren met nieuwe methodologische trends in het lesgeven van Spaans. Ook hebben ze een heeft transparant en milieuvriendelijk beleid. Dit is de juiste plek wanneer je op zoek bent naar een knusse, internationale sfeer, waar jij als leerling op nummer 1 komt.

LINCE Spanish School biedt tal van gevarieerde Spaanse cursussen aan op 6 niveaus, volgens het Common European Framework of Reference (CEFR). Er is dus voor ieder wat wils! Of je nu gevorderd of een beginner bent, er wordt zorgvuldig gekeken bij welke groep je het beste aansluit zodat je niet onder, maar ook zeker niet overvraagd wordt. De Spaanse taal wordt stap voor stap aangeleerd, en daarnaast kun je genieten van de gratis culturele activiteiten die we elke week worden aangeboden.

Adres en contactgegevens:
C/ Ercilla nº 8, 1º D | 48009 Bilbao
 +34 946 61 1441
info@lincespanishschool.com

Dit was een kleine selectie van enkele van de beste Spaanse talenscholen in Bilbao. Allemaal zijn ze gevestigd in het centrum, en sommige van hen bieden buiten Spaanse les ook betaalbare accommodaties aan.

Of je nu tijdens je vakantie een korte cursus Spaanse les wilt volgen, of voor een langere tijd wilt studeren; het kan bij bovenstaande scholen allemaal. Boek dus snel jouw favoriete cursus Spaans, en dompel je binnen de kortste keren helemaal onder in de Spaanse cultuur!

 

 

Over: Redactie

Het weer in Bilbao

Advertentie


Handige reistips & deals

fietsen in bilbao

Streetart in Bilbao

Je moet er even naar zoeken, maar wanneer je de juiste plekjes hebt gevonden zul je je ogen uitkijken; streetart in Bilbao. Straatkunst en graffiti zijn namelij...

weer in bilbao

Spaans leren in Bilbao

Bilbao is buiten een top bestemming voor cultuur en kunstliefhebbers, Bourgondiërs en natuuraanbidders ook nog eens een geweldige stad om een woordje Spaans te...