Restaurants in Bilbao

Het eten in Bilbao maakt de stad een culinaire hemel op aarde

Tijdens je stedentrip in Bilbao zullen de restaurants van de stad een glansrijke hoofdrol vervullen. Genieten van eten en drinken, dat is wat de Basken graag doen. Schuif in Bilbao in een restaurant of zo een typische pintxos bar aan en laat je meenemen op een culinaire reis. De meest authentieke zaakjes vind je in het oude stadshart, Casco Viejo. Elke straat telt meer dan genoeg bars en restaurants om uit te kiezen. Wij zetten enkele van de beste restaurants van Bilbao voor je op een rijtje.

De beste restaurants in Bilbao om pintxos te eten

Pintxos zijn Baskische tapas die op een broodje worden geserveerd. Je vindt in Bilbao genoeg restaurants waar deze pintxos in grote getalen worden geserveerd. Ze vormen voor de inwoners van Bilbao dan ook een fundamenteel onderdeel van het dagelijks leven. Schuif je in Bilbao in een dergelijk restaurant aan, dan kun je er meestal ook nog wel enkele dagschotels bestellen. In de straat Calle del Musico Ledesma, in het hart van de stad, concentreren zich de meeste pintxos bars. Bezoek bijvoorbeeld El Molinillo, maar ook Café Bar Bilbao aan Plaza Nueva 6.

Op chic: uit eten in Bilbao in een restaurant met een Michelinster

Dat Bilbao een gastronomische hotspot is, blijkt eens te meer uit de aanwezigheid van enkele restaurants die trotse bezitter van een Michelinster zijn. Wil je in Bilbao bij een van de met een Michelin ster bekroonde restaurants eten? Dan is Azurmendi aan de Legina Auzoa een absolute aanrader. Dit restaurant heeft drie Michelinsterren en een imposante wijnlijst. Ook restaurant Mina, vlakbij de Mercado de la Ribera, is een uitblinker. Zijn locatie aan de rivier geeft nog dat beetje extra. Restaurant Etxanobe serveert traditionele gerechten met een moderne twist.

Andere top restaurants in de stad

Lekker eten in Bilbao kan op zoveel plekken. Alhoewel de beste restaurants in Bilbao met een Michelinster zijn bekroond, zijn er in Bilbao ook genoeg goede restaurants zonder ster. Eén daarvan verdient vanwege zijn bijzonderheid wat extra aandacht: het Bistro Guggenheim Bilbao. Eten in Bilbao doe je hier in een haute cuisine restaurant midden in hét museum voor de moderne kunst. Alhoewel het zich tot de beste restaurants van Bilbao mag rekenen, zou zijn ietwat informele uitstraling dat niet verraden. Laat je hierdoor niet verwarren: het Guggenheim Bilbao restaurant serveert tongstrelende hapjes!

Wat zijn in Bilbao restaurants met goedkope gerechten?

Waar je kunt eten in Bilbao als je het het liefst zo low-budget mogelijk houdt? Vergeet dat luxe visrestaurant en de met Michelinsterren bekroonde eetgelegenheden en zet in plaats daarvan koers naar een van de pintxos restaurants, of zoek in Bilbao een restaurant dat traditionele streekgerechten serveert. Goedkoop eten in Bilbao kan bijvoorbeeld bij Tapasbar Irrintzi aan de Santa Maria 8. Hier zijn ook veel glutenvrije opties. Ook bij het kleine no-nonsense restaurant Jam aan Plaza Nueva 4 en Pulperia Vermuteria Florines (San Francisco 31/Plaza Corazon de Maria) is het heerlijk eten in Bilbao.

Handige tips & blog

fietsen in bilbao

Streetart in Bilbao

Je moet er even naar zoeken, maar wanneer je de juiste plekjes hebt gevonden zul je je ogen uitkijken; streetart in Bilbao. Straatkunst en graffiti zijn namelij...

weer in bilbao

Spaans leren in Bilbao

Bilbao is buiten een top bestemming voor cultuur en kunstliefhebbers, Bourgondiërs en natuuraanbidders ook nog eens een geweldige stad om een woordje Spaans te...