Hotels in Bilbao

Voor elk type vakantieganger een geschikt hotel in Bilbao

Met de opkomst van de grootste stad van Baskenland als toeristische bestemming, is in Bilbao ook het aantal hotels de laatste jaren explosief gestegen. De hotels in Bilbao in Spanje vormen samen een compleet aanbod; van eenvoudige tweesterrenverblijven tot luxe hotels met alles erop en eraan. Een hotel in Bilbao in het centrum is voor iedereen dan ook te vinden. Ook de meest budget accommodaties bevinden zich hier. Wij zetten een aantal aanraders voor je op een rijtje.

Boek een hotel in Bilbao bij een van deze reisorganisaties


Verblijven in een hotel in Bilbao in het centrum

Een hotel in Bilbao in het centrum is zo gevonden. Wil je dat jouw hotel in Bilbao in het centrum zich specifiek in de historische wijk bevindt? Check dit dan goed in de beschrijvingen. Het complete centrum is namelijk een stuk groter dan alleen het historische gedeelte. Het ‘nieuwe’ , 19e-eeuwse stadscentrum aan de andere oever van de Nervión heet Abando en wordt ook wel Ensanche genoemd. Een hotel in Bilbao in de wijk Indautxu bevindt zich in het zakelijke centrum. In de wijk Castanos verblijf je in een echte volksbuurt.

Met drie sterren gewaardeerde hotels in Bilbao in Spanje

Op zoek naar een comfortabel verblijf zonder al te veel extra’s? Dan kun je in Bilbao gerust een van de hotels met een driesterrenwaardering boeken. Bijvoorbeeld Petit Palace Arana, dat zich tegenover het Arriaga Theater en tussen de wijken Casco Viejo en Ensanche bevindt. Dit hotel in Bilbao is modern, alhoewel zijn buitenkant dat niet verraadt. Het is namelijk gevestigd in een chic 19e-eeuws pand.

Een tikkeltje luxer: hotels met vier sterren

Mag het voor jou wel iets luxer? Kies in Bilbao dan een van de hotels met een viersterrenwaardering. Hotel Miró heeft prachtige kamers die je ook nog eens uitzicht bieden op het Guggenheim Museum. De buurt is vooral ’s avonds erg rustig. Casco Viejo ligt op 1,5 kilometer afstand. Het NH hotel in Bilbao, dat in 2012 nog werd gerenoveerd, is eveneens een fijne uitvalsbasis. In het moderne Mercure Hotel in het zakendistrict van Bilbao verblijf je dichtbij Casco Viejo.

Budget accommodaties

Zoek je naar hotels in Bilbao in Spanje en wil je liever niet al te veel geld uitgeven? Door een verblijf in het met twee sterren gewaardeerde Hotel Artetxe houd je des te meer geld over om aan leuke dingen uit te geven. Dit hotel in Bilbao ligt op de Artetxe heuvel, op vier kilometer afstand van de stad. Van alle hotels in Bilbao in Spanje geeft deze je toch wel een van de meest magnifieke uitzichten. Het kleinschalige pension telt twaalf kamers en heeft een ruime tuin.

Welke in Bilbao gevestigde hotels zijn boutique hotels?

Ben je op zoek naar een hotel in Bilbao in het centrum, maar verblijf je het liefst in een boutique hotel? De stijl, sfeer en intimiteit die je zoekt, vind je ongetwijfeld in het vijfsterrenhotel Gran Hotel Domine Bilbao, ook wel Grand Hotel genoemd. Vanuit dit luxehotel kijk je recht op dé trekpleister van de stad: het Guggenheim. Een van de andere tips op het gebied van boutique hotels is het Tayko Hotel; een viersterrenaccommodatie in een statig pand uit 1924. Het ligt tussen Casco Viejo en Ensanche.

Handige tips & blog

fietsen in bilbao

Streetart in Bilbao

Je moet er even naar zoeken, maar wanneer je de juiste plekjes hebt gevonden zul je je ogen uitkijken; streetart in Bilbao. Straatkunst en graffiti zijn namelij...

weer in bilbao

Spaans leren in Bilbao

Bilbao is buiten een top bestemming voor cultuur en kunstliefhebbers, Bourgondiërs en natuuraanbidders ook nog eens een geweldige stad om een woordje Spaans te...