Hostels in Bilbao

Geniet van de vrije sfeer in een hostel in Bilbao

Hostels in Bilbao zijn er in overvloed. Niet zo gek, want ze zijn meestal een stuk goedkoper dan een hotel. Het bespaarde geld geef je uit aan bezienswaardigheden én natuurlijk de lekkerste pintxos in de stad. Bij de meeste hostels in Bilbao heb je de keuze uit een bed in een dorm (slaapzaal) of een privékamer. Hostels zijn vaak kleiner dan hotels, waardoor je makkelijker nieuwe contacten legt. Het Ganbaro hostel in Bilbao is een populaire keuze, maar wij zetten nog wat andere opties op een rijtje.

Boek een hostel direct bij de onderstaande aanbieders


Het Ganbara hostel in Bilbao, centraler kan het niet

Laten we beginnen met de volgens velen favoriet: het Ganbara Hostel in Bilbao. Deze moderne accommodatie is lid van ‘Europe’s Famous Hostels’ en staat dus bekend om zijn faciliteiten en services die jouw verblijf nog prettiger maken. Het Ganbara Hostel in Bilbao is ook het enige hostel dat zich in het beroemde district van de Zeven Straten bevindt; de straten die vroeger de kern van de stad vormden. De perfecte plek dus om de hartslag van de stad te voelen!

Quartier Bilbao

Quartier Bilbao is een hostel in Bilbao dat tot de beste van de stad wordt gerekend. Je vindt het hostel in Casco Viejo. Op nog geen honderd meter afstand bevindt zich de oever van de Nervión en het metrostation Casco Viejo ligt op vijf minuten loopafstand van dit hostel in Bilbao. Je kunt net als bij de meeste andere hostels in Bilbao kiezen voor een gedeelde kamer of een privékamer. Ook zijn er kamers voor alleen vrouwen.

Poshtel: hostel met hotelfaciliteiten

De naam zegt het al, wie op zoek is naar een van de wat chiquere hostels in Bilbao is hier aan het juiste adres. Hier vind je de gezelligheid van een hostel, maar de faciliteiten van een hotel. Er is in dit hostel in Bilbao zelfs een sauna aanwezig. Vooral koppels strijken graag neer in Poshtel. Het Guggenheim Museum ligt op slechts vijf minuten loopafstand. Met de gratis stadsplattegrond die het hostel je verstrekt, loop je echter overal zonder moeite naartoe.

B Cool Bilbao

Midden in de hipsterbuurt van Bilbao vind je het B Cool Bilbao hostel. Een accommodatie die zich omringd weet door unieke winkeltjes en gezellige tapasbars. Lokale en internationale artiesten hebben ervoor gezorgd dat de straten maximaal kleurrijk zijn. Het hostel zelf bevindt zich in een historisch gebouw dat in 2017 nog een flinke facelift kreeg. In de warme zomermaanden maak je gebruik van het fijne en ruime terras. Elke zaterdag verzorgt dit hostel in Bilbao een free walking tour.

De goedkoopste van alle hostels in Bilbao: het Pil Pil Hostel

De beste keuze voor een zo goedkoop mogelijk verblijf is zonder twijfel het Pil Pil Hostel. Een tweede vestiging staat in Madrid. Het hostel heeft gemengde slaapzalen voor zes of twaalf personen, vrouwenslaapzalen en privékamers. Dit hostel in Bilbao ligt op een kwartier loopafstand van het Guggenheim Museum en naast het metrostation San Marmés. De receptie van deze accommodatie verstrekt gratis plattegronden aan al zijn gasten, waardoor je probleemloos op pad gaat.

Handige tips & blog

fietsen in bilbao

Streetart in Bilbao

Je moet er even naar zoeken, maar wanneer je de juiste plekjes hebt gevonden zul je je ogen uitkijken; streetart in Bilbao. Straatkunst en graffiti zijn namelij...

weer in bilbao

Spaans leren in Bilbao

Bilbao is buiten een top bestemming voor cultuur en kunstliefhebbers, Bourgondiërs en natuuraanbidders ook nog eens een geweldige stad om een woordje Spaans te...