Campings in Bilbao

Verblijven op een camping in de buurt van Bilbao

Bilbao is de grootste stad van Baskenland en laat zich prima combineren met een vakantie in de omringende natuurgebieden. Campings rond Bilbao zijn er dan ook volop. Op zoek naar een camping bij Bilbao in Spanje? Ze zijn er in alle soorten en maten. Je kunt kiezen voor een particuliere camping in de buurt van Bilbao, of voor een camping vlabij Bilbao die door de gemeente wordt beheerd: een zogeheten camping municipal. Die laatste zijn eenvoudiger, maar ook goedkoper en kleinschaliger.

Campings nabij Bilbao aan de Costa Vasca

De groene Costa Vasca met zijn ruige kliffen loopt van Punta Covarón in Muskiz tot aan Irun bij de Franse grens. Bilbao behoort tot dit kustgebied, dat mateloos populair is onder rustzoekers én surfers. Vanwege het beperkte aantal stranden dat zich laat lenen voor het zonnebaden, worden de campings rond Bilbao doorgaans niet bevolkt door de toeristen die op zoek zijn naar de typische zonvakantie. Campings in Bilbao aan deze Costa Vasca zijn echter een prima uitvalsbasis voor culturele uitstapjes en ontdekkingstochten in de natuur.

De topfavoriete camping vlakbij Bilbao in Spanje: Camping Sopelana

Camping Sopelana ligt in het plaatsje dat dezelfde naam draagt, bijna 25 kilometer ten noorden van Bilbao. Deze camping bij Bilbao in Spanje is dé plek voor wie op zoek is naar een prachtige natuurlijke omgeving waarbij zowel bergen als zee binnen handbereik liggen. Deze camping bij Bilbao ligt op ongeveer tien minuten afstand van het strand van Atxabiribil. De zee is er ruig, maar het strand rustig en ongeschonden. Met de metro sta je binnen de kortste keren in het hart van Bilbao.

Camping de Castro

Ook Camping de Castro vlakbij Bilbao (35 kilometer afstand) is een prima uitvalsbasis voor allerhande dagtrips. Deze camping in de buurt van Bilbao ligt bij het plaatsje Urdiales en is geopend tussen 1 maart en 30 november. Vanaf de camping heb je een mooi uitzicht op de zee. Deze camping nabij Bilbao biedt plaats aan caravans en mobilhomes, maar je kunt er ook in een bungalow verblijven. De camping heeft twee zwembaden, een restaurant, supermarkt en een binnenspeeltuin.

Camping Arrien, een camping nabij Bilbao direct aan zee

Een handjevol campings rond Bilbao komt met een extra pluspunt: een ligging direct aan zee. Camping Arrien bij het plaatsje Gorliz is daar een voorbeeld van. De terrassencamping is gelegen aan een cirkelvormige baai, wat rustig zeewater en dus ook prettig zwemmen betekent. Windsurfen, waterskiën en snorkelen zijn er ook geliefde activiteiten. Met de auto rijd je binnen een half uur van deze camping naar Bilbao in Spanje.

Camping Ametza, vlak over grens

Weliswaar tref je camping Ametza op Frans grondgebied, maar dusdanig dicht bij de grens met Spaans Baskenland dat dit geen roet in het eten hoeft te gooien. We kunnen dus nog steeds zeggen dat deze camping in de buurt van Bilbao ligt. Maar ook in de buurt van de zee. De afstand daartoe is slechts een kilometer. Camping Ametza ligt in een uitgestrekt park vol bomen en bloemen en is gewaardeerd met vier sterren.

Handige tips & blog

fietsen in bilbao

Streetart in Bilbao

Je moet er even naar zoeken, maar wanneer je de juiste plekjes hebt gevonden zul je je ogen uitkijken; streetart in Bilbao. Straatkunst en graffiti zijn namelij...

weer in bilbao

Spaans leren in Bilbao

Bilbao is buiten een top bestemming voor cultuur en kunstliefhebbers, Bourgondiërs en natuuraanbidders ook nog eens een geweldige stad om een woordje Spaans te...