Overnachten in Bilbao

Alles wat je wilt weten over het overnachten in Bilbao

Bilbao is in een rap tempo uitgegroeid tot toeristische bestemming en zodoende zijn ook de mogelijkheden om te overnachten in Bilbao enorm gegroeid. Vooral in het centrum. Naast accommodaties met drie of vier sterren is overnachten in Bilbao ook mogelijk in een goedkoop hotel, hostel of appartement. Budget accommodaties vind je vooral in het centrum en dan specifiek in het middeleeuwse gedeelte daarvan: Casco Viejo. Ook de goedkope accommodaties in de stad weten je meer dan genoeg comfort en service te bieden. Wij zetten enkele opties op een rijtje.

Favoriete hotels, pensions en hostels in de binnenstad

De meeste mogelijkheden om te overnachten biedt Bilbao je in zijn Casco Viejo, een levendige wijk met smalle straatjes en traditionele gebouwen en woningen. Hotel Bilbao Plaza behoort volgens veel bezoekers van de stad tot een van de beste accommodaties. Het tweesterrenhotel geeft je een prachtig uitzicht op de Nervión. Het B Cool Bilbao hostel is binnen de categorie hostels een echte aanrader. Het bevindt zich in een straat vol boetiekwinkeltjes en trendy gastrobars. B&B 7 Kale is een gezellige bed and breakfast in het hart van de stad.

Overnachten in een appartement in Bilbao

Naast de vele hotels, hostels en B&B’s kun je in deze stad ook kiezen uit een groot aantal mooie appartementen. Overnachten in Bilbao in een appartement betekent een comfortabel verblijf en toch ook een beetje het gevoel van thuis. Zeker gezinnen vinden het vaak fijn om zelf te kunnen koken en even languit op de bank te kunnen liggen. Absolute favorieten zijn de OLD TOWN Apartments by Aston Rentals, die verspreid over de historische binnenstad van Bilbao liggen. De Inside Bilbao Apartments en Santiago Apartments Bilbao liggen op 800 meter afstand van de stadskern.

Overnachten buiten Bilbao

Helemaal wanneer je je bezoek aan deze stad wilt kunnen combineren met uitstapjes in de omgeving, kun je overwegen om niet te overnachten in Bilbao zelf, maar daarbuiten. Vaak zijn deze accommodaties ook nog eens goedkoper. Dankzij het goed geregelde openbaar vervoer kun je makkelijk en snel tussen deze plaatsen en Bilbao reizen. Overweeg bijvoorbeeld eens hotel Ercilla Embarcadero in het stadje Getxo, dat in een oud Baskisch herenhuis is gevestigd. Het centrum van Bilbao bereik je hiervandaan met de metro. Een andere bijzondere accommodatie is hotel Komentu Maitea, in een 17e-eeuws klooster in het dorp Gordexola.

Verblijven op een camping in de landelijke omgeving rond Bilbao

Natuurlijk is het overnachten in Bilbao ook op een camping mogelijk. Je hebt dan zowel de moderne Baskische stad als de natuur (inclusief stranden!) binnen handbereik. Verreweg de meeste campings bevinden zich aan de Costa Vasca, de Baskische kust die tot aan het plaatsje Irun bij de Franse grens loopt. De stranden langs deze kust zijn vanwege hun ruigheid vooral geliefd onder surfers. Een typische zonvakantie vier je hier dus niet. Twee populaire campings waar je kunt overnachten vlakbij Bilbao zijn Camping Sopelana en Camping de Castro.

Handige tips & blog

fietsen in bilbao

Streetart in Bilbao

Je moet er even naar zoeken, maar wanneer je de juiste plekjes hebt gevonden zul je je ogen uitkijken; streetart in Bilbao. Straatkunst en graffiti zijn namelij...

weer in bilbao

Spaans leren in Bilbao

Bilbao is buiten een top bestemming voor cultuur en kunstliefhebbers, Bourgondiërs en natuuraanbidders ook nog eens een geweldige stad om een woordje Spaans te...