Auto huren in Bilbao

Het gemak van een auto huren in Bilbao

Bilbao in Baskenland is een compacte stad. Alhoewel een huurauto in Bilbao niet noodzakelijk is, kan het ondanks het goed georganiseerde openbaar vervoer daarbuiten toch handig zijn. Autohuur in Bilbao is vooral diegenen van dienst die een rondreis willen maken, of genoeg dagen in de stad doorbrengen om zo nu en dan een uitstapje in de omgeving te maken. Populaire trekpleisters in de regio zijn San Sebastian, wijnstreek La Rioja en Pamplona. Veel reizigers reserveren hun auto online. Een andere groep kiest ervoor om hun auto te huren in Bilbao op het vliegveld.

Een auto huren in Bilbao op het vliegveld

Op het vliegveld van Bilbao, Aeropuerto de Bilbao, bestaan genoeg mogelijkheden om een auto te huren. Autohuur in Bilbao kun je bij diverse aanbieders regelen. Sixt, Avis, Hertz, Alamo, Europcar, Enterprise en Budget zijn vertegenwoordigd op de luchthaven. De kantoren bevinden zich in het parkeergebied tegenover de terminal. Besluit je op locatie een auto te huren in Bilbao, dan vind je regelmatig een leuke aanbieding. Het nadeel is dat je met het auto huren in Bilbao op het vliegveld de voorwaarden voor de autohuur in Bilbao niet in je eigen taal leest.

Je huurauto in Bilbao online vastleggen

In plaats van een auto te huren in Bilbao op het vliegveld, kun je dit natuurlijk ook van tevoren online regelen. De best geprijsde huurauto in Bilbao vind je op internet door gebruik te maken van websites als CarDelMar, EasyTerra, RentalCars en Sunny Cars. Die laatste fungeert als tussenpersoon waarbij je je huurauto in Bilbao all inclusive kunt vastleggen. Met andere woorden: zo loop je geen enkel financieel risico. En dat is wel zo een prettig idee. Bovendien heb je voor een huurauto in Bilbao die je middels Sunny Cars regelt ook geen creditcard nodig.

Wat voor type auto heb je nodig in Bilbao en omgeving?

Wil je een auto gaan huren in Bilbao, dan heb je volop keuze: compacte stadsauto’s, cabrio’s, auto’s uit zwaardere klassen, 4×4. Welke auto je wilt huren in Bilbao en omgeving is afhankelijk van je reisgezelschap, maar ook van de omgeving waar je doorheen wenst te rijden. Spanje heeft een goed onderhouden wegnetwerk en op de tolwegen heb je vaak alle ruimte, maar als je de omgeving rond Bilbao wilt verkennen, krijg je wel te maken met ruigere berggebieden. Laat de prijs alleen dus niet een doorslaggevende rol spelen.

Praktische zaken omtrent autohuur in Bilbao

Wie een auto wil huren in Bilbao, moet een minimale leeftijd van 18 jaar hebben. Sommige verhuurders hanteren een ondergrens van 21 jaar en vereisen dat je minstens een jaar in het bezit bent van je rijbewijs. Wanneer je jonger bent dan 25 jaar, betaal je in ieder geval een extra toeslag bovenop de autohuur in Bilbao. Dit is echter in heel Spanje van toepassing. Verkeersregels in Spanje zijn vergelijkbaar met die van ons. Er wordt streng gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer, net als op het gebruik van telefoons en navigatie tijdens het rijden.

Handige tips & blog

fietsen in bilbao

Streetart in Bilbao

Je moet er even naar zoeken, maar wanneer je de juiste plekjes hebt gevonden zul je je ogen uitkijken; streetart in Bilbao. Straatkunst en graffiti zijn namelij...

weer in bilbao

Spaans leren in Bilbao

Bilbao is buiten een top bestemming voor cultuur en kunstliefhebbers, Bourgondiërs en natuuraanbidders ook nog eens een geweldige stad om een woordje Spaans te...