Zoek & boek

Wijnproeverij in Bilbao

  • Guggenheim Museum
  • Pintxos-cultuur
  • Historische charme
  • Prachtige natuurlijke omgeving

Verwen je smaakpapillen met een wijnproeverij in Bilbao

De Baskische stad Bilbao staat onder andere bekend om zijn hoogwaardige gastronomie. En zeg nu zelf, culinaire hoogstandjes gaan toch het beste samen met een goed glas wijn? Ook daarvoor ben je hier op de juiste plek. De regio Baskenland is namelijk trots op zijn wijnstreek La Rioja, die in 1926 als allereerste van heel Spanje de D.O. status verwierf. Ruim 30 jaar geleden kreeg het de nog strengere DOCa status dankzij zijn wijnen van uitzonderlijke kwaliteit. Een wijnproeverij in Bilbao mag dan ook eigenlijk niet aan je reisprogramma ontbreken.

Wijnproeverij in Bilbao
Proeven maar!

Boek je wijnproeverij in Bilbao

De stad Bilbao heeft heel veel te bieden, waaronder heerlijke wijnen. Met alle dank aan de nabijliggende Rioja wijngaarden. Tijdens deze wijnproeverij dompel je je onder in de wereld van Baskische wijnen. Dit gaat gepaard met een heerlijk pintxos tour. Je maakt dus tegelijkertijd kennis met het beste van de twee beste werelden van Bilbao: wijn en pintxos.

Wijnproeverij in Bilbao boeken
Rioja streek Bilbao

De Riojastreek

De Riojastreek staat vooral bekend om zijn rode wijnen. De Tempranillo druif is de hoofdrolspeler. De meeste Rioja wijnen bestaan voor 60% uit deze druivensoort. Voor de rode en de rosé wijnen wordt daarnaast ook gebruikgemaakt van de Garnacha, de Graciano en de Mazuelo. De druiven zijn donkerrood van kleur en worden op eikenhouten vaten gerijpt. Dat levert de wijnen een complexe, karakteristieke smaak op. De Riojastreek is in drie verschillende subregio’s te verdelen: Alavesa, Alta en Baja. Tijdens een wijnproeverij in Bilbao vertelt een kundige gids je alles over de kenmerken van deze regio’s en de wijnen die ze produceren.

Baskische foodtour inclusief wijnproeverij

Ben jij een echte foodie? Dan staat een foodtour waarschijnlijk wel op jouw to do-lijstje voor Bilbao. Tijdens een dergelijke tour krijg je een inkijkje in de Baskische cultuur én keuken. Samen met andere fijnproevers probeer je een groot aantal smaken. Natuurlijk zijn de pintxos, de Baskische tapas, ook ruim vertegenwoordigd. Meestal zijn het plakjes stokbrood belegd met vleeswaren, groenten of zeevruchten. Behalve pintxos proef je ook lokale wijnen. Je gids helpt je met het uitkiezen van de juiste wijn bij ieder hapje. Een smakelijke en leerzame tour dus!

Baskische foodtour inclusief wijnproeverij
Pintxos- en wijnproeverij inclusief marktbezoek

Pintxos- en wijnproeverij inclusief marktbezoek

Klinkt een wijnproeverij in Bilbao inclusief pintxos je als muziek in de oren? Om je ervaring naar een nóg hoger niveau te tillen, kun je ook kiezen voor een excursie waarbij je niet alleen proeft, maar ook de lokale markt bezoekt. De Riberamarkt (Mercado de la Ribera) in Bilbao is een begrip in weide omstreken. Je vindt er meer dan 180 marktkramen. Zowel de ‘gewone’ locals als de chefkoks van gerenommeerde restaurants doen er hun inkopen. Daarnaast zijn een bezoek aan Plaza Nueva en het nieuwe gedeelte van een stad in het programma opgenomen.

Een bezoek aan de wijnmakerijen in de Riojastreek

Een wijnproeverij in Bilbao gaat misschien wel nog meer leven wanneer je de regio waar de wijnen worden geproduceerd, bezoekt. Vanuit je accommodatie of een specifiek ophaalpunt vertrek je met een (mini)bus richting de Riojastreek. Daar bezoek je verschillende wijnmakerijen. Behalve de bekroonde rode wijnen proef je er ook witte wijnen en rosé. Overigens zijn het niet alleen de wijnen zelf die tijdens een wijnproeverij in Bilbao indruk op je maken, maar ook de wijnmakerijen zelf. Deze bevinden zich in prachtige natuurlijke en historische omgevingen. Zo combineer je in een excursie als deze gastronomie met cultuur.

Een bezoek aan de wijnmakerijen in de Riojastreek
Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Bilbao

Meer weten over Bilbao?

Julie helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over het huren van een auto in Bilbao of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt in Bilbao?

julie
Julie Bilbao expert
  • Guggenheim Museum
  • Pintxos-cultuur
  • Historische charme
  • Prachtige natuurlijke omgeving

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Bilbao voor je…