Zoek & boek
Ontdek Gaztelugatxe en Gernika!

Tour Gaztelugatxe Gernika

  • Guggenheim Museum
  • Pintxos-cultuur
  • Historische charme
  • Prachtige natuurlijke omgeving
Gernika en Gaztelugatxe

Bezoeken vanuit Bilbao

In Bilbao, de grootste stad van Baskenland, is meer dan genoeg te zien. Verblijf je er echter genoeg dagen, dan ben je misschien ook wel benieuwd naar wat zich in de verdere omtrek van de stad bevindt. Zo kun je bijvoorbeeld Gaztelugatxe vanuit Bilbao bezoeken. Gaztelugatxe is een prachtig eilandje vlak voor de kust, waar zelfs opnames voor Game of Thrones hebben plaatsgevonden. Ook Gernika is vanuit Bilbao goed te bereiken. Tours naar Gernika worden vaak gecombineerd met een bezoek aan Gaztelugatxe. Ter bescherming heeft de overheid beperkte bezoekersaantallen opgelegd. Reserveer dus op tijd!

Gernika tour
Gaztelugatxe tour
Prachtig eiland

Over Gaztelugatxe

Wie Gaztelugatxe vanuit Bilbao bezoekt met een georganiseerde tour, ontdekt een van de mooiste stukjes kust van Baskenland. Gaztegulatxe is een eilandje voor de kust van Biskaje, dat middels een bruggetje met het vasteland is verbonden. Op de 80 meter hoge top van dit rotsachtige eilandje staat al sindse de 10e eeuw een kleine kerk. Deze kerk op de rots van Gaztelugatxe heeft in het verleden ook gediend als klooster en strategische oorlogspost, maar ook gaan de verhalen dat er in een verder verleden heksen werden opgesloten in de grotten. In 1980 werd de kerk nog grondig gerenoveerd.

Cultuur en geschiedenis

Over Gernika

Ook Gernika is tijdens een verblijf in Bilbao een must voor diegenen die van cultuur en geschiedenis houden. Gernika, dat in het Spaans Guernica wordt genoemd, was tot de Tweede Wereldoorlog een rustig plaatsje waar de Baskische regering zetelde. Echter schakelde Generaal Franco zijn bondgenoot Hitler in om de strijd tegen de Basken, die stevig verzet tegen hem boden, te kunnen winnen. Hitler voerde heftige bombardementen uit die bijna heel Gernika verwoestten. Bijzonder genoeg werd het parlementsgebouw per toeval gespaard. Picasso schilderde in 1937 zijn beroemde schilderij Guernica ter nagedachtenis aan deze gebeurtenis van grote impact voor Baskenland.

Over Gaztelugatxe
Gernika en Gaztelugatxe tour
Georganiseerde tour

Gaztelugatxe en Gernika bezoeken

Ben je erin geïnteresseerd om Gaztelugatxe vanuit Bilbao te bezoeken. Maar zou je ook Gernika tijdens je verblijf in Bilbao eens met eigen ogen willen zien? Geef je dan op voor de georganiseerde tour naar Gaztelugatxe en Gernika. Tijdens deze rondleiding leer je van alles over de veelbewogen geschiedenis van Baskenland. Je bezoekt enkele lokale dorpen en hebt in Gaztelugatxe twee uur voor jezelf. Gebruik die tijd zeker om de beklimming naar de kerk op het rotseilandje te maken. In Gernika bewonder je onder andere de boom die volksvrijheid symboliseert.

Praktische informatie betreffende deze tour

De dagtour naar Gaztelugatxe en Gernika duurt vijf uur en begint om 08.30 ’s ochtends. Je wordt opgehaald bij je hotel. Tours worden in het Engels en het Spaans aangeboden. Je hoeft je voucher niet te printen, mobiele versies worden ook geaccepteerd. Mocht er onverhoopt iets veranderen in je programma, dan kun je de georganiseerde tour tot maximaal 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Doe je dit binnen een korter tijdsbestek, dan zullen de kosten niet kunnen worden geretourneerd. Vanwege de populariteit en beperkte beschikbaarheid is het van belang je op tijd op te geven.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Bilbao

Meer weten over Bilbao?

Julie helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over het huren van een auto in Bilbao of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt in Bilbao?

julie
Julie Bilbao expert
  • Guggenheim Museum
  • Pintxos-cultuur
  • Historische charme
  • Prachtige natuurlijke omgeving

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Bilbao voor je…