Zoek & boek

Pintxos Tour in Bilbao

  • Guggenheim Museum
  • Pintxos-cultuur
  • Historische charme
  • Prachtige natuurlijke omgeving
Onweerstaanbare combinatie

Pintxos en Bilbao

Pintxos; net als het Guggenheim Museum zijn ze onlosmakelijk verbonden met de stad. Alhoewel de Noord-Spaanse tapas in heel Baskenland worden gegeten, eet je de beste pintxos in Bilbao. De Baskische pintxos lijken op tapas, maar zijn toch net iets anders. En niet alleen anders, maar volgens velen zijn pintxos nog veel lekkerder dan tapas. Als je de locals moet geloven, geldt dit zeker. Tijdens je stedentrip kun je de pintxos van Bilbao zelf onder het genot van een lokaal wijntje proeven en erover oordelen. Eén ding is echter zeker: teleurgesteld raken is onmogelijk.

Mercado de la Ribera pintxos
Pinxtos Bilbao
Wat is het verschil?

Tapas of Pintxos?

‘Wat zijn pintxos?’ is een vraag die al menig local in Bilbao heeft moeten beantwoorden. Met plezier overigens, want de Basken zijn trots op hun cuisine. Pintxos verschillen van tapas door het feit dat ze op kleine broodjes worden geserveerd. Spaanse pintxos zijn altijd rijkelijk belegde plakjes stokbrood met vlees, vis, groenten of een combinatie van deze. De Baskische pintxos worden mooi gegarneerd. Sterker nog, het nastreven van de perfecte smaak én het perfecte uiterlijk is in Bilbao tot een kunst verheven. Koude pintxos staan vaak op de toonbank, warme pintxos worden geserveerd.

Proef de beste pintxos van Bilbao

Pintxos tour

Benieuwd naar de beste pintxos van Bilbao, maar ook naar wat extra achtergrondinformatie betreffende deze tongstrelende hapjes? Geef je dan op voor een pintxos tour met een lokale gids die in de stad is geboren en getogen en jou zo alles kan vertellen over de levensstijl en eetgewoontes van de bewoners. Al wandelend door Casco Viejo proef je her en der een pintxo. Deze worden overigens met drank geserveerd. In de meeste gevallen worden de pintxos in Bilbao met wijn of txakoli genuttigd, wat een sprankelende witte wijn is.

Baskische pintxos

Ontdekkingstocht door Bilbao

Het leuke van een pintxos tour als deze is dat je niet alleen de Baskische pintxos beter leert kennen, maar ook allerlei details over de stad te weten komt die je niet zomaar uit een reismagazine kunt halen. De lokale gids bewijst zijn meerwaarde op beide vlakken. Na de tour weet je alles wat je wilde weten over de Baskische keuken, maar begrijp je ook Bilbao zelf een stukje beter. De wandeling vindt plaats in Casco Viejo, het oude stadshart met een rijkdom aan historische gebouwen.

Pintxos tour
Pintxos-tour-informatie
Pintxos Tour

Praktische informatie

Benieuwd naar de beste pintxos van Bilbao? Deze tour door de wereld van pintxos, oftewel tapas uit Baskenland, kost 78 euro per persoon en duurt drie uur. Bij de prijs zijn vier proeverijen en vier drankjes inbegrepen. Een tour door de wereld van de pintxos van Bilbao vindt twee keer per dag plaats. Reserveer je via Getyourguide, dan kun je zowel een mobiele als een geprinte voucher overleggen. De tours worden in verschillende talen gegeven.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Bilbao

Meer weten over Bilbao?

Julie helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over het huren van een auto in Bilbao of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt in Bilbao?

julie
Julie Bilbao expert
  • Guggenheim Museum
  • Pintxos-cultuur
  • Historische charme
  • Prachtige natuurlijke omgeving

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Bilbao voor je…