Zoek & boek

Bilbao Game of Thrones

  • Guggenheim Museum
  • Pintxos-cultuur
  • Historische charme
  • Prachtige natuurlijke omgeving

Vanuit Bilbao de Baskische Game of Thrones filmlocaties bezoeken

De kans is groot dat ook jij ooit de serie Game of Thrones hebt gezien. Of dat je op dit moment volledig opgaat in de spannende verhaallijn die inmiddels al seizoenenlang zijn fans in de ban houdt. De serie is gebaseerd op een boekenreeks waarvan de Amerikaanse zender HBO in 2007 de rechten kocht. Het verhaal speelt zich in een fictieve wereld af waarin de seizoenen onvoorspelbaar zijn en mythische wezens als draken leven. Op beide continenten, Westeros en Essos, speelt zich drama na drama af.

Game of Thrones Bilbao

Game of Thrones tour

Met deze tour ontdek je de mooiste plekjes uit de Game of Thrones serie. Seizoen 7 is in deze omgeving opgenomen, waardoor deze rondleiding een absolute aanrader is voor elke Game of Thrones fan. Deze tour duurt zo’n 6 tot 9 uur.

Game of Thrones tour
Vanuit Bilbao naar de Game of Thrones filmlocatie

Vanuit Bilbao naar de Game of Thrones filmlocatie

Wist je dat rond de Baskische stad Bilbao een deel van Game of Thrones is opgenomen? Een Game of Thrones tour vanuit deze stad is de laatste jaren dan ook razend populair geworden. Besluit je daaraan deel te nemen, dan reis je met medefans af tot San Juan Gaztelugatxe. In het Baskisch betekent dat ‘rotskasteel’ en in Game of Thrones ken je dit kasteel misschien wel als Dragonstone. Het schiereiland San Juan Gaztelugatxe ligt op slechts 35 kilometer afstand van Bilbao.

Een duizend jaar oud rotskasteel

Het rotskasteel op dit schiereiland zou gebouwd zijn door San Juan de Baptist, ongeveer 1000 jaar geleden. Het bouwwerk heeft in de loop der tijd heel wat moeten verduren: oorlogen, branden en zelfs aanvallen van piraten. Via een eeuwenoude trap van bijna 250 treden kom je boven. En heb je een brandende wens die je graag uit ziet komen? Volgens de legende doe je die wens nadat je drie keer hebt aangeklopt. Het is de moeite van het proberen waard!

Rotskasteel Game of Thrones Bilbao
Game of Thrones tour Bilbao

Deelname aan een georganiseerde tour

Ben jij als Game of Thronesfan in Bilbao op vakantie en ben je benieuwd naar de bijzondere filmlocaties uit deze regio? Kies er dan voor om aan een georganiseerde tour deel te nemen. San Juan de Gaztelugatxe is het absolute hoogtepunt van een excursie als deze, maar in de omgeving zijn nog veel meer filmlocaties gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het strand van King’s Landing. In de excursie is ook een lunch in Berneo, een authentiek vissersdorpje vlak bij San Juan de Gaztelugatxe, opgenomen. Je geniet er van heerlijke pintxos en een lokale wijn.

Het strand van Itzurun

Boek je in Bilbao een Game of Thrones tour, ga dan ook na of daar een bezoek aan het strand Itzurun eventueel is inbegrepen. Dit strand in Zumaia werd gebruikt voor de Dragonstonescenes. De kust van dit pittoreske vissersdorpje behoort tot het zogeheten Basque Coast Geopark, waartoe behalve de ruige kustlijn met zijn kenmerkende kliffen ook een groot oppervlak platteland behoort. Bezoek je vanuit Bilbao de Game of Thrones filmlocaties op eigen gelegenheid, neem dan ook je zwemkleding en een handdoek mee naar het strand van Itzurun. Neem er overigens alleen een duik als de zee echt rustig is.

strand van Itzurun

Boek op tijd

Wil je de Game of Thrones filmlocaties vanuit Bilbao bezoeken? Houd er dan wel rekening mee dat je een georganiseerde tour -vooral in de zomermaanden- op tijd moet boeken. De excursies zijn namelijk razend populair. Ongerept kun je de plekken dus bijna niet meer noemen. Als Game of Thronesfan laat je je daar natuurlijk echter niet door tegenhouden.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Bilbao

Meer weten over Bilbao?

Julie helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over het huren van een auto in Bilbao of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt in Bilbao?

julie
Julie Bilbao expert
  • Guggenheim Museum
  • Pintxos-cultuur
  • Historische charme
  • Prachtige natuurlijke omgeving

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Bilbao voor je…