Zoek & boek

Food tour Bilbao

  • Guggenheim Museum
  • Pintxos-cultuur
  • Historische charme
  • Prachtige natuurlijke omgeving

Laat je verrassen tijdens een food tour door Bilbao

Een food tour door Bilbao is een van de leukste manieren om kennis te maken met het gastronomische karakter van de stad. Niet alleen smul je van de lokale gerechten, je leert ook alles over de bereiding en de achtergrond ervan. Zo kom je dus ook meer te weten over de historie, de cultuur en de lokale bevolking. Food tours worden in Bilbao alsmaar populairder. Niet verwonderlijk, want de Baskische keuken heeft heel wat verrassingen te bieden. Natuurlijk gaan de hapjes vergezeld van een lekker drankje. Genieten dus!

Food tour door Bilbao
Smullen maar!

Boek je food tour in Bilbao

Tijdens deze 3 uur lang durende food tour ontdek je alle lekkernijen van Bilbao. De focus ligt hierbij op heerlijke hapjes, maar je maakt ook kennis met de beste wijnen van Bilbao. De lokale gids vertelt je tijdens de tour ook meer over de charmante stad. Al met al een leuke, heerlijke en leerzame food tour door Bilbao!

Food tour Bilbao boeken
Pintxos food tour Bilbao

Stad van de pintxos

Wie Spaans Baskenland zegt, zegt natuurlijk pintxos. Deze Noord-Spaanse tapas worden traditioneel op een plakje (stok)brood geserveerd. Saai? Integendeel! Wat beleg betreft kun je namelijk alle kanten op. Chefs experimenteren er dan ook volop mee. Iedere pintxo heeft daardoor zijn karakteristieke eigen smaak en uitstraling. Kies daarom eens voor een gezellige food tour in Bilbao die geheel in het teken staat van deze kleine hapjes. Met een deskundige gids maak je een wandeling door verschillende buurten van de stad en proef je op diverse plekken pintxos in authentieke bars.

Food- en wijntour in één

Ben je niet alleen gek op lekker eten, maar gaat een wijntje er bij jou ook wel in? Dan is een food- en wijntour door de Baskische stad misschien wel een aanrader voor jou. Je ontdekkingstocht begint in dat geval met een bezoek aan de Riberamarkt, die tot de grootste overdekte versmarkten van Europa behoort. Niet alleen de gewone locals, maar ook de chefs doen hier hun inkopen. Ook een bezoek aan het centrale plein Plaza Nueva en de wijk Ensanche zijn in het programma inbegrepen.

Pintxos- en wijnproeverij inclusief marktbezoek
Food tour in Bilbao

Een food tour in Bilbao is leuk en leerzaam!

Een food tour in Bilbao betekent meer dan alleen van de lokale keuken proeven. Behalve genieten van de verfijnde smaken staat ook het leren over de lokale cultuur, historie en gastronomie centraal. Tours als deze bewijzen dat aanschuiven in de duurste restaurants helemaal niet nodig is. Markten en traditionele tavernes bieden je de gerechten zoals de locals ze écht eten.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Bilbao

Meer weten over Bilbao?

Julie helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over het huren van een auto in Bilbao of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt in Bilbao?

julie
Julie Bilbao expert
  • Guggenheim Museum
  • Pintxos-cultuur
  • Historische charme
  • Prachtige natuurlijke omgeving

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Bilbao voor je…