Zoek & boek

Boottocht Bilbao

  • Guggenheim Museum
  • Pintxos-cultuur
  • Historische charme
  • Prachtige natuurlijke omgeving

Het gevoel van vrijheid tijdens een boottocht in Bilbao

Een boottocht tijdens je vakantie verhoogt dat ultieme vakantiegevoel. Niet alleen is het gewoon een leuke activiteit, je proeft er ook nog eens van dat gevoel van vrijheid waar je zo af en toe naar kunt snakken. Bovendien bekijk je je vakantiebestemming eens van een heel andere kant. Een boottocht in Bilbao is om al die redenen een echte aanrader. Tijdens een tocht over de rivier de Nervión zie je tal van tijdperken aan je voorbij trekken. Van historische bouwwerken tot futuristische panden in het nieuwe stadsdeel, stuk voor stuk vertellen ze je het verhaal van de stad.

Boottocht door Bilbao
Genieten maar!

Boek je boottour door Bilbao

Tijdens deze 1- of 2 uur durende boottocht ontdek je de mooiste plekjes van Bilbao. Vanaf de boot heb je een geweldig uitzicht en geniet je van alle hoogtepunten van de stad Bilbao. De kapitein vertelt je tijdens de tour leuke informatie en weetjes.

Bilbao boottour boeken
Boottocht in Bilbao

Van moderne architectuur tot oude pakhuizen

De meeste aanbieders van boottochten in deze stad vind je direct langs de rivier de Nervión. Het grootste deel daarvan ligt centraal, zo ongeveer tussen Casco Viejo oftewel de oude binnenstad en het Guggenheim Museum. Vanaf de boot geniet je van een bijzonder uitzicht. Zo bekijk je van de moderne architectuur van het centrum, maar zie je noordelijker, wanneer je verder vaart richting de plek waar de Nervión in de Atlantische Oceaan uitmondt, oude pakhuizen en havenkranen. De brug in het plaatsje Getxa is minstens zo fotogeniek.

Een boottocht door Bilbao: dwars door het hart van de Baskische stad

Heb je wel zin in een boottocht door Bilbao, maar heb je beperkt de tijd? Dan kun je ook voor de excursie kiezen die slechts één tot twee uur duurt. Je vertrekt in dat geval vanaf de Stadhuisbrug en vaart door het hart van de stad. Daarna zet je koers richting de Zorrozaurre rivieroever en de ingang van het Deustokanaal. Dit kanaal werd in de jaren ’50 en ’60 gegraven om haven- en industrie-activiteiten een boost te geven. Maak je in Bilbao deze boottocht, dan zie je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Boottour door Bilbao
Food tour in Bilbao

Een boottocht inclusief wandeling en proeverij

Ook kun je in Bilbao een boottocht maken waarbij een wandeling en een pintxosproeverij zijn inbegrepen. Je start dan met de rondvaart, vervolgt de excursie met een wandeling door het historische deel van de stad en eindigt de tocht met pintxos en een lekker drankje. Voor deze boottocht in Bilbao trek je 4 uur uit.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Bilbao

Meer weten over Bilbao?

Julie helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over het huren van een auto in Bilbao of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt in Bilbao?

julie
Julie Bilbao expert
  • Guggenheim Museum
  • Pintxos-cultuur
  • Historische charme
  • Prachtige natuurlijke omgeving

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Bilbao voor je…